Tranzacția va fi parțial finanțată de drepturile de autor de aproximativ 700 de milioane de dolari și de împrumuturi bancare de aproximativ 1,12 miliarde de dolari, a afirmat CapitaLand Commercial Trust într-o declarație. Compania a anunțat că veniturile din vânzări de circa 340,1 milioane de dolari din tranzactiile imobiliare anterioare vor ajuta, de asemenea, la finantarea achizitiei.

Această achiziție este cea mai recentă dintr-o serie de tranzacții imobiliare comerciale din Singapore.Qatar Investment Authority, fondul de investiții al statului, a cumpărat anul trecut turnul 1 din BlackRock, pentru suma de 3,4 miliarde de dolari.

"Afacerea oferă un alt indicator de stabilire a prețurilor care reconfirmă că recuperarea chiriilor și prețurilor pentru birouri este în plină desfășurare în Singapore", a declarat Jeremy Lake, director executiv al piețelor de capital la CBRE Inc., Singapore. CBRE a fost unul dintre consilierii BlackRock.

Un grup condus de Malaysia a plătit anul trecut 2,6 miliarde de dolari pentru un parcel rar în cartierul Marina Bay, în timp ce FWD Group, o companie de asigurări susținută de miliardarul din Hong Kong, Richard Li, a cumpărat în luna mai un pachet de 50% pe One George Street de la CapitaLand Commercial Trust pentru suma de 592 milioane de dolari.

Turnul de 46 de etaje, care se întinde pe 778.719 de metri pătrați, include spații de birouri și un hotel Westin. Cladirea a fost pe piața din anul trecut. Westin nu face parte din vânzare.