La acest coeficient de preschimbare a autorizatiilor se poate adauga un bonus de 40%, daca intregul contingent de licente de transport este utilizat exclusiv pentru autovehiculele TIR care se incadreaza in normele europene de reducere a poluarii Euro 3.
Astfel, numarul autorizatiilor CEMT alocate Romaniei va creste de la 677 in acest an la aproximativ 1.200 in anul 2002. Implicit, se va mari numarul autovehiculelor TIR romanesti care vor fi acceptate sa circule pe autostrazile din statele occidentale care au ridicat la rang de lege exigentele privind protectia mediului.
Ministrul transporturilor, Miron Mitrea, estimeaza la 1.100 numarul vehiculelor TIR care se incadreaza in normativele Euro 3, dar anticipeaza ca, in urma cresterii sanselor de obtinere a autorizatiei CEMT, parcul auto pentru expedieri internationale sa fie completat cu inca 900 de masini.
Ministerul roman al Transporturilor intentioneaza ca, o data cu intrarea in vigoare a normelor Euro 3 (1 ianuarie 2002), sa interzica autovehiculelor cu Euro 1 efectuarea de transporturi internationale.