Divizia din Germania a grupului spaniol de telecomunicaţii Telefonica a anunţat astăzi transferul a 7.700 de turnuri de telefonie mobilă către grupul german Deutsche Telekom, în cadrul strategiei sale de reducere a infrastructurii redundante, după preluarea rivalului E-Plus, transmite Bloomberg. În luna octombrie a anului trecut, Telefonica Deutschland Holding a preluat E-Plus şi intenţiona să-şi reducă numărul de turnuri de telefonie mobilă de la 40.000 la aproximativ 25.000. "Transferul realizează o parte din sinergiile anunţate în urma achiziţionării E-Plus", a informat Telefonica Deutschland, într-un comunicat de presă, fără a oferi detaliile financiare ale tranzacţiei, care are nevoie de aprobarea autorităţii de reglementare.

Prin această vânzare, Telefonica Deutschland urmează exemplul firmei mamă, Telefonica SA, care, între 2013 şi 2014, a vândut un lot de turnuri de telefonie mobilă în Spania. Vânzarea turnurilor de telecomunicaţii este o modalitate prin care operatorii de telefonie pot strânge bani rapid şi să se concentreze pe servicii în loc de mentenanţa pentru hardware.

Brandul Telekom România este prezent pe piaţa românească din anul 2014, după rebrandingul comun al Romtelecom şi Cosmote România. Telekom România aparţine Deutsche Telekom, una dintre companiile de top la nivel mondial, cu peste 151 de milioane de clienţi pentru servicii mobile, 30 de milioane de linii fixe şi peste 17 milioane de linii broadband, raportate la 31 decembrie 2014.

Grupul oferă produse şi servicii fixe, comunicare mobilă, Internet şi IPTV pentru consumatori şi soluţii ICT pentru clienţii din mediul de business. Deutsche Telekom este prezent în peste 50 de ţări şi are circa 228.000 de angajaţi la nivel mondial. Grupul a generat venituri de 62,7 miliarde euro în anul financiar 2014, iar peste 60% din această valoare a fost consemnată în afara Germaniei.

Sursa: AGERPRES