În urma unui interviu exclusiv pentru Capital, Transelectrica a declarat că anul 2019 a fost unul plin de provocări și dificultăți.

„Anul 2019 pentru Transelectrica este unul cu multe provocări, fiind ultimul din perioada de reglementare 2013-2019. Până la finalul anului, Compania își concentrează eforturile pe realizarea proiectelor de investiții și pe eficientizarea activității. Astfel, ne așteptăm ca la sfârșitul anului, Transelectrica să fie o companie mai puternică, mai eficientă și mai suplă, adaptată condițiilor specifice de business.

Din punct de vedere al investițiilor, cea mai importantă provocare și totodată realizare a Companiei a fost promovarea Legii 120/2019 privind unele măsuri necesare pentru realizarea lucrărilor și implementarea proiectelor de importanță națională privind rețeaua electrică de transport, lege adoptată de Parlamentul României în 20 iunie 2019. În continuare, reprezintă o provocare implementarea la nivelul autorității competente, respectiv ministerul de resort, a unei entități responsabile de facilitarea și coordonarea procedurii de autorizare pentru proiectele de importanță națională privind rețeaua electrică de transport, așa cum este prevăzut în Legea 120/2019”, a declarat Transelectrica.

Mai multe informații legate de companiile de elită care activează pe piața românească pot fi găsite acum în revista „Top 300 Companii” ediția 2019 la standurile de ziare.