Traian Băsescu a reacționat la decizia CNSAS și a spus că își va consulta dosarul în instanță și că va adopta o poziție publică în acest subiect plin de controverse.

„Sunt la a cincea adeverinţă. Înţeleg că nu există un angajament. O să mă duc să văd dosarul după ce se depune la instanţă şi o să am o poziţie publică legată de dosar”, a spus Traian Băsescu, întrebat despre procedura declanşată de CNSAS.

Iată și anunțul făcut joi de Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii:

„Colegiul a adoptat nota de constatare şi a dispus introducerea la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a acţiunii în constatare pentru stabilirea calităţii de colaboratoral Securităţii pentru următoarea categorie de persoane: art.3 lit.b, art.5 alin.1 (deputat sau senator în Parlamentul României, membru în Parlamentul European – 1 persoană”

Traian Băsescu nu-și modifică declarația din 2006 pe acest subiect, atunci când a spus că nu a semnat nici un angajament cu Securitatea și nu a dat note informative. Fostul președinte își menține în continuare declarația. Acum 13 ani fostul președinte a mai declarat potrivit BBC România că promite că va publica dosarul său de Securitate, dacă acesta va fi găsit.