"În acuzaţiile dvs susţineţi că am influenţat justiţia. Greşit! Poate mulţi dintre dvs aveţi rude, cunoştinţe judecători sau procurori şi dacă aţi găsit măcar un singur judecător sau procuror din această ţară sau un singur ofiţer de poliţie cu care eu să fi vorbit direct sau căruia să-i fi transmis mesaje indirecte, cum făcea domnul senator Voicu, care înţeleg că astăzi va vota pentru suspendarea preşedintelui, atunci eu îmi voi asuma răspunderea afirmaţiilor dvs. Dacă nu, încetaţi să dezinformaţi. Ceea ce am făcut eu în ceea ce priveşte justiţia a fost să o critic în baza rapoartelor din MCV", a declarat Băsescu, în plenul Parlamentului.

El a adăugat, în context, că ‘ineficienţa’ constatată la un moment dat nu putea fi "ţinută ascunsă" de români.

"Am făcut-o şi în şedinţele CSM, unde prin Constituţie preşedintele participă şi atunci când participă conduce şedinţele, ca de altfel şi atunci când participă la şedinţele de Guvern", a adăugat Băsescu.

Şeful statului a afirmat că sunt doi ani de când nu a mai criticat justiţia, pentru că ea "a început să meargă", fapt ce "înspăimântă pe mulţi infractori, fie că sunt din politică sau din afara politicii".
Sursa: Agerpres