Eurodeputatul Traian Băsescu, a declarat că a discutat cu liderul PMP, Eugen Tomac, să aibă în vedere candidatura sa la Primăria Capitalei la alegerile locale din toamna acestui an.

Potrivit fostului șef al statului, singura problemă care stă în calea candidaturii sale ar fi decizia partidului.

„Singura problemă este o decizie a partidului. I-am informat că dacă au nevoie de serviciile mele sunt aici. (…) Am discutat cu Eugen Tomac solicitându-i ca după ce definitivează listei de candidați să aibă în vedere și candidatura mea”, a spus Traian Băsescu.

Totodată, Băsescu a subliniat faptul că fără candidatura sa, PMP va avea doar 10% șanse în Capitală.

Dacă e nevoie, o fac

Nu este prima oară când fostul președinte este hotărât cu privire la noua funcție. În urmă cu câteva zile fostul șef al statului susținea că va candida doar dacă va fi nevoie de el.

”Dacă va fi nevoie, o să o fac. Depinde care sunt evoluţiile. Dacă se va reuşi o alianţă corectă a forţelor de dreapta, sigur că PMP, care l-a susţinut pe Nicuşor Dan de la bun început, va fi în regulă, dar dacă va fi o alianţă în care să se spună, voi susţineţi-l pe Nicuşor Dan, dar noi nu suntem de acord cu liste comune la Consiliul General sau la sectoare, asta e bătaie de joc.

Adică eu doar să susţin candidatul altcuiva, asta nu funcţionează şi atunci toate opţiunile sunt deschise pentru promovarea PMP”, spunea Traian Băsescu, la Digi 24.