“Mă uitam şi la clipurile lor electorale. Din obişnuinţa de plagiator a lui Victor Ponta a reuşit performanţa să pună pe clipul electoral al PSD, care spune că iubeşte România, imagini de agricultură din Ucraina şi Belarus. Dacă vă uitaţi la poza cu care se mândrea plagiatorul Victor Ponta la Soochi este poza în care apare cu Ianukovici şi cu preşedintele Kazahstanului. Deci, nu este nicio noutate aici”, a spus preşedintele Traian Băsescu, la  emisiunea”Evenimentul zilei”, difuzată de B1 TV.

El a susţinut că între senatorul Ilie Sârbu şi premierul Victor Ponta nu există nicio deosebire. “De tata socru, domnul Ilie Sârbu, trebuie să vă spun că gândeşte ca ginerele. Nu este nicio deosebire, ginerică când se dă cu barca, când plagiază”, a mai spus Băsescu.

Şeful statului a menţionat că dacă Ilie Sîrbu consideră că regimul Băsescu trebuie înlocuit cu regimul baronilor, acesta rămâne un “om deformat, neadaptat la democraţie şi care crede că perioada regimului Năstase poate să revină”.

El a mai precizat că, în viziunea sa, “regimul Băsescu înseamnă o justiţie care a început să funcţioneze, în timpul căruia România a recuperat 10.000 de km pătraţi în Marea Neagră. (…) Aceşti 10 ani sunt cea mai bună perioadă pe care a avut-o România de la formarea statului român, chiar dacă am trecut şi printr-o criză economică, nu mai vorbim şi despre crizele politice”.

“Marele barcagiu Ponta s-a dus la mare să-i dea portul măscăriciului naţional de pe litoral”

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat că premierul Victor Ponta, pe care l-a catalogat “marele barcagiu”, a mers la mare să mănânce mazăre şi să-i dea “măscăriciului naţional” portul, pentru că este ultimul lucru pe care nu îl avea.

“Marea problemă a PSD este că el, ca partid mare, nu are un comportament democratic. Este exact mesajul pe care ni l-au dat şi americanii, dar pe care îl găsiţi în Strategia de apărare a României, şi anume controlul grupurilor nelegitime asupra deciziei guvernamentale. Asta se întâmplă în PSD. Acum, marele barcagiu Ponta s-a dus la mare să mănânce mazăre, să-i dea portul, pentru că este ultimul lucru pe care nu îl avea măscăriciul naţional de pe litoral. Nu este în regulă”, a spus şeful statului la B1 Tv.

El a subliniat că “apărarea baronilor aduşi în faţa procurorilor şi poziţiile extrem de ferme ale lui Ponta de a susţine acest sunt semnul că România riscă să intre sub controlul politic al unor grupări nelegitime”.

Şeful statului a mai spus şi că premierul Victor Ponta “nu este nici măcar o marionetă, pentru că atunci când nu te uiţi la ea, dă din mâini şi dă aparenţa că ar fi independent”, citează Agerpres.

Premierul Victor Ponta se află joi în Constanţa, unde a inspectat lucrările la podul de la Agigea.