Băsescu spune că este dreptul și obligația PMP-ului de a spera până la anunțarea rezultatelor finale.

„Așteptăm până în ultima clipă, doar Ponta fuge înainte să se dea scorul final. Nu știu, aici e o chestiune de cum vin voturile în secțiile de votare. Până la anunțarea rezultatului final, noi sperăm, avem obligația și dreptul să sperăm. Există o probabilitate, dar există și riscul, ce a existat și la locale, când USR-ul a spus da, facem alianță la București cu condiția să nu fie și PMP-ul. Să așteptăm rezultatele finale să vedem ce face PMP-ul”, a declarat Traian Băsescu luni seară atunci când, după numărarea a peste 96% din voturi PMP încă nu figura în rândul partidelor care au depășit pragul de 5% din alegerile parlamentare.

Planul PMP pentru a ajunge în Parlament

Potrivit informațiilor intrate în posesia Capital.ro, PMP, partidul lui Traian Băsescu, ar fi contestat rezultatul alegerilor în toate județele din România, pentru a fi sigur că sunt numărate toate voturile. Mai mult, se pare că a fost depusă contestație și la BEJ Suceava.

Cristian Diaconescu anunță ultimele date pentru PMP

Prim-vicepreședintele Partidului Mișcarea Populară, Cristian Diaconescu, afirmă că mai sunt de numărat voturile de la 944 de secții e votare, peste 400 fiind în străinătate, iar partidul are posibilitatea de a depăși pragul electoral de 5%.

„Vă mulţumesc pentru toată încrederea şi voturile pe care mi le-aţi acordat. După comunicarea BEC de la ora 19:00 mai sunt de numărat 944 de secţii de votare dintre care 421 doar în diaspora (190 secţii Bacău, 58 Brăila, 31 Gorj, 11 Iaşi, 24 Neamţ, 51 Sibiu, 94 Suceava, 12 Vâlcea, 52 Bucureşti, 421 Diaspora).

În condiţiile în care autorităţile îşi vor face datoria conform legii, înregistrând şi numărând corect fiecare vot, fără calcule politicianiste sau imixtiuni grave interne şi chiar externe (care deja sunt în desfăşurare), am toată încrederea că vom depăşi pragul stabilit prin lege aşa cum arată în acest moment cifrele postate de BEC. Vă rog să acordaţi toată atenţia fiecărui vot numărat şi fiecărui proces verbal pentru că ele reprezintă calea către cei 4 ani în care voi pune tot profesionalismul de care dispun în slujba dumneavoastră. Cu ajutorul vostru şi al întregii opinii publice, vom învinge toate forţele care nu ne doresc în Parlament!”, a transmis Cristian Diaconescu pe Facebook.