Traian Băsescu este de părere că Viorica Dăncilă nu vrea ca Autostrada Comarnic-Brașov să fie construită în parteneriat public-privat ci din fonduri guvernamentale pentru a nu mai face licitație.

„Eu cred că va costa mai mult de 1,4 miliarde de euro. Nu este finanțabilă de Uniunea Europeană pentru că este considerat o prelungire a contractului Bechtel. Această bucată de autostradă Comarnic – Brașov o considerată parte a proiectului Brașov – Borș și nu este finanțabilă. Au făcut un lucru bun anulând parteneriatul public privat. E cel mai scump proiect. Soluția corectă este cea propusă de BEI și BERD. Dăncilă vrea să se ducă în CSAT, ca să îl facă de importanță națională, pentru a nu mai face licitație pentru el. (…)

Dacă doamna Dăncilă vrea să facă acest tronson de Autostradă, sună la Banca Europeană de investiții, cere legătura cu domnul Schiavo Campo care a răspuns de proiect și îl cheamă în țară. Eventual cere scuze pentru inadverțentele generate de domnul Șova, reia discuția și drumul va fi finanțat, autostrada va fi finanțată, sunt convins”, a declarat Traian Băsescu, la Realitatea TV.