"Chiar dacă ieri v-am informat că OUG 57 e în vigoare de la 1 iulie 2013 și a produs efecte, înțeleg că poveștile din siderugie, prețul ridicat la energie, e pus pe seama promulgării legii de aplicare a OUG. Înțeleg că Guvernul susține că prin promulgare va scădea prețul la energie. Am promulgate azi legea de aprobare și aștept cu nerăbdare ieftinirea prețului la energia electrică", a declarat șeful statului.

Ieri, președintele Traian Băsescu a explicat că Guvernul a încălcat art. 148 din Constituția României întrucât nu a notificat Comisia Europeană în vara anului trecut când a fost emisă OUG nr 57/2013 privind reducerea schemei de sprijin a energiei regenerabile, fiind încălcat tratatul european de aderare.

"Dacă legea nu intră în vigoare până la 1 aprilie vom fi nevoiți să emitem o Ordonanță de Urgență cu același text", a spus, miercuri, Ponta după ședința de Guvern, în care a anunțat că energia verde în facturile românilor se va scumpi cu 50% dacă nu intră în vigoare Legea privind reducerea schemei de sprijin pentru investitorii în surse regenerabile.

Mai mult, astăzi, Guvernul a transmis, printr-un comunicat de presă, că premierul Victor Ponta îi cere președintelui să promulge Legea, asigurându-i în același timp pe sindicaliști și pe salariații Alro că până miercuri 19 martie legea va fi în vigoare.

 

știre în curs de actualizare