Cunoscutul jurnalist de la CNN John King a mărturisit, în direct, că suferă de scleroză multiplă.

Îndrăgitul prezentator de la CNN John King a mărturisit, recent, în cadrul unei emisiuni, că suferă de scleroză multiplă. Acest lucru înseamnă că, din cauza bolii, el intră în categoria persoanelor imunocompromise, ce au sistemul imunitar deficitar.

„Am să vă împărtășesc un secret pe care nu l-am mai spus înainte. Am scleroză multiplă.”, a spus John King.

După mărturisirea șocantă, corespondentul-șef al CNN, John King, le-a mulțumit colegilor săi de echipă pentru decizia lor de a se vaccina. Întrucât intră în categoria persoanelor imunocompromise, dacă acesta ar fi intrat în contact cu oameni nevaccinați, șansele să fie răpus de coronovarius ar fi crescut.

„Vă sunt recunoscător că sunteți vaccinați cu toții”, a adăugat acesta.

John King a explicat că oamenii ar trebui să se vaccineze nu doar pentru a se proteja ei înșiși, ci și pentru a-i proteja pe cei mai puțini norocoși, cum ar fi persoanele care suferă deja de alte boli. A mai adăugat că este recunoscător pentru că CNN și-a obligat angajații să se vaccineze împotriva coronavirusului.

„Nu-mi place să mi se spună ce să fac, dar în cazul vaccinării este esențial.”, a zis jurnalistul.

Pe lângă starea sa de sănătate, prezentatorul tv s-a liniștit la gândul că toți colegii săi sunt vaccinați deoarece, în acest fel, șansele ca el să ducă mai departe virusul la fiul său sunt scăzute. John King are un fiu de 10 ani și își face griji pentru starea lui de sănătatea căci este prea mic pentru vaccin, conform reglementărilor din SUA.

„Nu-mi place să-mi spună guvernul ce să fac și nu-mi place ca șefii mei să-mi spună ce să fac. Dar în acest caz este important”, a apreciat John King.

În cadrul emisiunii „Inside Politics”, unde a avut loc dezvăluirea, discuția era despre decesul fostului Secretar de Stat Colin Powell.

Fostul secretar a murit la vârsta de 84 de ani din cauza unor complicații generate de virusul Covid-19. Cu toate că era vaccinat cu schemă complete nu a reușit să facă față bolii. Cauza care a agravat strarea sa de sănătate a fost cancerul de sânge de care suferea. Boală care l-a transformat într-o persoană imunocompromisă.

Această pierdere umană a reaprins în mass-media americană dezbaterile despre eficiența vaccinării.

În cadrul discuției, John King a criticat felul în care alți jurnaliști, precum prezentatorul Fox News Tucker Carlson, s-au folosit de decesul lui Colin Powell pentru a răspândi îndoieli asupra eficacității vaccinurilor anti-COVID.

King a numit această abordare drept „nesăbuită”.

Ce este scleroza multiplă

Scleroza multipla este o boală care afectează sistemul nervos central și care se poate declanșa oricând între 15 si 60 de ani.

Persoanele afectate nu se pot vindeca, însă pot ține simptomele bolii sub control dacă urmează tratamentul corect. Acest tratament are rolul de a reduce intensitatea, durata și frecvența episoadelor simptomatice.

Printre simptomele sclerozei multiple se află: oboseală, slăbiciune, probleme de mers si spasticitate (încordare neobișnuită a mușchilor sau creșterea tonusului muscular), dificultăți în menținerea echilibrului, depresie, pierderi senzoriale