De la insulele norvegiene situate cu mult deasupra Cercului Polar până la munții acoperiți împăduriţi din România, plajele de nisip măturate de vânt din Țara Galilor și lacurile înghețate din Balcani, Europa este un loc extrem de variat şi foarte spectaculos.

Orașele istorice ale bătrânului continent și plajele sale mediteraneene atrag mulți turişti în fiecare an, dar cele mai bune destinații de vizitat sunt uneori în colțurile sale mai îndepărtate, cunoscute doar de către localnici și de câțiva călători îndrăzneți, scriu jurnaliştii americani de la CNN.

Iată câteva dintre cele mai frumoase locuri din Europa pentru a vă inspira călătoriile. Printre acestea, se numără şi Munţii Apuseni din România!

Lacul Inari din Finlanda

Sursa: Dreamstime

Cu mult deasupra Cercului Polar și aproape de granița Finlandei cu Rusia, Lacul Inari este un adevărat paradis pe tot parcursul anului. Iernile întunecate şi bogate în zăpadă îl fac ideal pentru a admira aici Aurora Boreală.

Malurile sale mărginite de copaci capătă o culoare minunată roşiatică în timpul toamnei, iar vara puteți înota în apele sale reci. Este centrul culturii locale Sámi şi nu poţi găsi ceva mai îndepărtat şi tradiţional de vizitat în Finlanda.

Insulele Lofoten din Norvegia

Sursa: Dreamstime

Alcătuite din vârfuri falnice, fiorduri adânci și sate desprinse ca dintr-un tablou, Insulele Lofoten sunt renumite pentru frumusețea lor.

Alcătuit din șapte insule principale – Austvågøy, Flakstadøy, Gimsøy, Moskenesøya, Røst, Værøy şi Vestvågøy – acesta este un loc în care natura are prioritate și vulturii domină cerul.

Datorită curentului oceanic Gulf Stream, arhipelagul norvegian este surprinzător de cald vara, când soarele nu apune niciodată din cauza poziției nordice a insulelor.

Zagori, Grecia

Sursa: Dreamstime

În timp ce insulele Greciei sunt apreciate în lumea întreagă pentru frumusețea lor, farmecele zonei continentale a Greciei pot fi ușor trecute cu vederea. Însă unul dintre cele mai spectaculoase lanțuri muntoase din Europa se află aici, în regiunea Zagori, Epirus.

Defileul Vikos oferă o zi perfectă pentru drumeții, în timp ce vârful acoperit de zăpadă al Muntelui Astrakas oferă o priveliște de neuitat, arătând că Grecia este mult mai mult decât o destinație de vară.

Vizitaţi neapărat şi podurile de piatră din Zagori, mai ales Kaligeriko, cu trei arcade, situat în apropierea satului Kipi.

Munţii Apuseni, România

Sursa: Dreamstime

Parte a lanţului Carpatic, Munţii Apusenii sunt secretul cel mai bine păstrat din Europa de Est, notează CNN. Acești munți sunt izolați, cu păduri străvechi și peșteri de calcar ce se continuă cu râuri subterane la fiecare pas.

Timpul parcă este încremenit aici, cu puțin altceva de făcut decât să respiri în aerul curat cu miros de brad și să fii cu ochii în patru după viața sălbatică abundentă: lupii încă se ascund prin aceste păduri, iar vulturii te privesc din înaltul cerului.

Toate cele 20 de destinaţii de vizitat, recomandate de jurnaliştii CNN, alături de o superbă galerie de fotografii, pot fi văzute aici.