Doliu uriaș în lumea muzicii. Nanci Griffith s-a stins din viață. Cantautoarea de origine americană a primit și un premiu Grammy în timpul carierei sale. Artista a compus melodii folk şi country. Printre cele mai cunoscute se numără ″Love at the Five and Dime″⁣.

″Am aflat cu profundă tristeţe că Nanci Griffith s-a stins din viaţă. Condoleanţe familiei, prietenilor şi numeroşilor fani″⁣, a anunţat casa de discuri Rounder Records.

Griffith a încetat din viață în Nashville, iar cauza decesului nu a fost făcută publică, potrivit Reuters.

Născută în Texas, Nanci Griffith a cunoscut succesul după ce a compus melodii precum ″Love at the Five and Dime″⁣, un hit interpretat de cântăreaţa Kathy Mattea, şi ″⁣Outbound Plane″⁣, înregistrat de Suzy Bogguss. Cântăreaţa şi-a botezat stilul muzical ″⁣folkabilly″⁣.

Nanci Griffith a fost premiată cu Grammy pentru cel mai bun album folk

Nanci Griffith a mai înregistrat dueturi cu Emmylou Harris, John Prine, Willie Nelson, precum şi cu alţi artişti. Nanci Griffith a fost premiată cu Grammy pentru cel mai bun album folk contemporan graţie materialului discografic ″Other Voices, Other Rooms″⁣, din 1993, o colecţie de cover-uri de melodii country clasic.

″Nanci Griffith a fost o compozitoare talentată care s-a folosit de toate oportunităţile pentru a promova spiritele înrudite″⁣, a scris, pe Twitter, Kyle Young, CEO al Country Music Hall of Fame and Museum.

″Vocea ei era o chemare vibrantă, când gentilă, când insistentă. A lăsat în urma sa daruri pe care nimeni altcineva nu le-ar fi putut oferi″⁣, a mai spus acesta.

Tot astăzi a mai fost anunțată o veste tristă. O tânără jucătoare de golf, una dintre speranţele acestui sport, a încetat din viaţă la doar 13 ani. Este vorba despre Elexis Brown. Din păcate, medicii au făcut tot ce le-a stat în putere dar nu au mai putut să o salveze.