Doliu în lumea muzicii după ce Alan Lancaster, basistul si unul dintre fondatorii cunoscutei formaţii britanice Status Quo, s-a stins din viață în cursul zilei de duminică, la Sydney. Acesta avea 72 de ani. Tragicul anunț a fost făcut într-o postare pe pagina personală de Facebook a unui cunoscut jurnalist de radio australian şi prieten foarte aproapiat al artistului, Craig Bennett.

Potrivit acestuia, Alan Lancaster suferea de mai mult timp de scleroză multiplă, aceasta fiind boala care l-a făcut să piardă lupta.

Totodată, acesta l-a numit pe artist un ”muzician englez cu sânge nobil și totodată un zeu al chitarei”.

„Cu inima frântă vă anunţ decesul lui Alan Lancaster, un muzician englez cu sânge nobil, un Zeu al chitarei si fondator al emblematicei formaţii Status Quo”, a scris Bennett pe pagina sa de socializare, prelut de planetradio.co.uk.

Născut în Marea Britanie, Alan şi-a cunoscut soţia cu prilejul unui turuneu în Australia, în 1973. Cinci ani mai târziu cei doi s-au căsătorit şi ulterior au avut trei copii.

O carieră de succes

De menționat este faptul că formaţia rock Status Quo a fost fondată în 1962 cu denumirea „The Spectres” de studenții Francis Rossi și Alan Lancaster. Grupul a fost caracterizat prin stilul său distinctiv de boogie rock.

Rossi și Lancaster au început să cânte pentru prima dată împreună în anii ’60, sub mai multe nume de trupe diferite, înainte de a se stabili pe Status Quo. Grupul a continuat să aibă patru albume nr. 1 din Marea Britanie, potrivit Companiei oficiale de topuri.

Rossi a oferit declarații în acest sens. „Îmi pare foarte rău să aud de moartea lui Alan. Am fost prieteni și colegi timp de mulți ani și am obținut un succes fantastic împreună ca cei patru frenetici alături de Rick Parfitt și John Coghlan. Alan a fost o parte integrantă a sunetului și a succesului enorm al Status Quo în anii 60 și 70.

„Deși este bine documentat că ne-am înstrăinat în ultimii ani, voi avea întotdeauna amintiri foarte plăcute despre primele noastre zile împreună, iar condoleanțele mele vor fi aduse [soției sale] Dayle și familiei lui Alan”, a spus acesta.

Managerul Status Quo, Simon Porter, a declarat la rândul său că „aceasta este o veste atât de tristă, iar sincerele mele condoleanțe sunt transmise lui Dayle și familiei. „A fost o plăcere absolută să pot reuni grupul original pentru două turnee de vânzare în 2013-2014 și să le oferim fanilor Status Quo Frantic Four o moștenire finală și o amintire atât de durabilă.

Deși Alan nu a fost în cea mai bună stare de sănătate nici atunci, a trecut prin turnee cu hotărâre și greutate și a fost o plăcere să lucrez cu”, a spus acesta.