Doliu în lumea sportului! Ciclista belgiană Jolien Verschueren, vicecampioană europeană la ciclocros în 2015, a încetat din viaţă în noaptea de joi spre vineri, la doar 31 ani, din cauza unei tumori cerebrale, a anunţat vineri Federaţia belgiană de ciclism, relatează EFE.

Verschueren a încetat să mai concureze în aprilie 2018, pentru a se supune unei intervenţii chirurgicale la creier, în urma cancerului diagnosticat cu câteva luni mai devreme. Recuperată după operaţie, la finele lui 2019, ea a revenit pe bicicletă, iar în iarna trecută a luat parte la cursa de la Koppenberg, pe care a câştigat-o de două ori, în 2015 şi 2016.

Medaliată cu bronz la campionatele Belgiei din 2017, Jolien Verschueren are în total zece victorii în palmares, cel mai bun rezultat al său fiind o medalie de argint la Campionatele Europene de ciclocros din 2015.

Jolien Verschueren

Doliu și în lumea sportului românesc

Doliu în lumea sportului! Clubul Sportiv Rapid București a anunțat, joi, 1 iulie, moartea fostei handbaliste Ecaterina Mihaela Drăghici la doar 34 de ani. Încă nu s-a anunțat cauza morții.

“Interul dreapta, născut pe 6 noiembrie 1986 a făcut junioratul la CSS Nr. 5, perioadă în care a avut și selecții la lotul național al României. După juniorat, înainte să ajungă la Rapid a jucat la Corona Brașov. Rapidistă din tată în fiică, visul ei era să joace în culorile alb-vișinii. În 2008 visul a devenit realitate și publicul îi striga numele în sala din Giulești.

Chiar dacă și-a încheiat cariera la Zalău, Rapid a rămas echipa ei de suflet. În noaptea de 28-29 iunie, după eforturi îndelungate de resuscitare, Katy s-a stins.A lăsat în urmă un copil, un soț, o soră, o mamă și numeroși prieteni”, se precizează pe contul de Facebook al Clubului Sportiv Rapid București.

Rapid București este o echipă de handbal feminin din București, România, secție a organizației polisportive Clubul Sportiv Rapid București. Echipa are în palmares mai multe titluri naționale, precum și câștigarea, în 1964, a Cupei Campionilor Europeni.

Sursa foto: Dreamstime