Şaptesprezece persoane au suferit răni uşoare după ce o tornadă a lovit în acest weekend localitatea Beauraing din sudul Belgiei, informează duminică DPA, care citează agenţia de presă Belga. Imaginile difuzate de media belgiene prezintă clădiri cu acoperişuri smulse, geamuri sparte şi maşini avariate după furtuna de sâmbătă.

Au fost raportate pagube la 92 de clădiri, iar aproximativ 10 structuri au fost grav avariate şi nu mai sunt locuibile, conform relatării care citează autorităţi locale.

Majoritatea persoanelor rănite se aflau pe terasa unei cafenele la momentul producerii furtunii, conform relatării.

Localitatea Beauraing este situată la sud de oraşul belgian Namur, în apropiere de frontiera cu Franţa.

Sursa foto: Sudinfo

Moment dramatic în Belgia

În urmă cu o zi, în Belgia a mai avut loc un episod cutremurător. O clădire în construcție s-a prăbușit. Un român se afla printre victime. Mai exact, o clădire aflată în construcție s-a prăbușit efectiv. Trei oameni au murit. Cauza pentru care s-a produs nefericitul eveniment nu este încă cunoscută. Potrivit ultimelor informații, un român se numără printre muncitorii care și-au pierdut viața în această tragedie.

Ministerul Afacerilor Externe anunță că, potrivit informațiilor preliminare obținute de reprezentanții Ambasadei României la Bruxelles, printre persoanele rănite au fost identificați și cinci cetățeni români. Răniții au fost transportați la unități medicale din zonă pentru a primi îngrijiri.

Potrivit MAE, românul decedat avea dublă cetăţenie. MAE mai menționează că, până la acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident. La ora transmiterii știrii, existau trei oameni decedaţi, toți angajați care lucrau pe şantier: un român, un portughez și o victimă încă identificată, care a fost scoasă sâmbătă dimineaţă de pompieri dintre dărâmături.

Un muncitor a povestit ce a văzut îngrozit la momentul incidentului. Schela s-a plăbuşit brusc în timp ce muncitorii erau ocupaţi să cureţe faţada. Asta în timp ce un alt grup de muncitori lucrau la demolarea unei podele, din care patru oameni au fost daţi dispăruţi.

Sursa foto: Dreamstime