Siti Sarah Raisuddin, gravidă în opt luni, a fost adusă în stare gravă la spital, cu tuse severă și un nivel scăzut de oxigen, în urma infectării cu COVID-19.

Bebeluşul a fost salvat, însă pentru mamă nu s-a mai putut face nimic

Siti Sarah Raisuddin
Sursa foto: Instagram

Ea s-a aflat în comă indusă, astfel încât bebelușul să poată fi adus pe lume prin intervenție chirurgicală.

După o operație de trei ore, copilul a fost salvat, nu și mama. Aceasta a murit după câteva zile, potrivit BBC.

Cuplul are trei copii mai mari cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani.

Moartea cântăreţei a fost deplânsă şi de Familia Regală din Malaezia

Conform presei locale, Siti Sarah Raisuddin a fost testată pozitiv la COVID-19 pe 25 iulie.

Moartea lui Siti Sarah, deplânsă de Familia Regală din Malaezia, vine în momentul în care țara a ridicat restricțiile pentru cei vaccinați complet, deși se confruntă cu cel mai grav val.

Aproximativ 27,5% din populația de 31,9 milioane a Malaeziei a fost vaccinată până acum.

Tensiuni în Malaezia, pe fondul răspunsului Guvernului la pandemia de COVID-19

Săptămâna trecută, Poliţia din Malaezia a împiedica luni aproximativ 100 de parlamentari ai opoziţiei să se apropie de clădirea forului legislativ, după un miting în piaţa principală din capitala Kuala Lumpur, potrivit agenţiei dpa.

Parlamentarii protestau împotriva anunţului din weekend privind amânarea sine die a sesiunii parlamentare prevăzute pentru luni, ca urmare a raportării a 11 cazuri de coronavirus în clădire, săptămâna trecută.

Printre membrii parlamentului care au protestat s-a numărat Mahathir Mohamad, fost prim-ministru, acum în vârstă de 96 de ani şi care a condus executivul până în februarie 2020, fiind cel mai vârstnic şef de guvern din lume.

Syed Saddiq, un parlamentar de opoziţie care a fost ministrul sporturilor în guvernul lui Mahathir, a susţinut că amânarea sesiunii nu are sens, dat fiind că “aproape toţi parlamentarii şi oficialii au primit două doze de vaccin”.

Premierul Muhyiddin s-a confruntat cu critici dure cu privire la răspunsul Guvernului la pandemie. În mai, în ţară a fost impus un “lockdown total”, al treilea din ţară, în condiţiile în care numărul cazurilor raportate de contaminare crescuse la circa 4.000 pe zi. Între timp, această cifră a crescut de aproape patru ori, atingând peste 15.700 luni, conform Ministerului Sănătăţii. Economia a fost puternic afectată, producţia industrială din iulie ajungând probabil la cel mai scăzut nivel de la primele lockdown-uri de pe plan global de anul trecut, potrivit unui studiu realizat de IHS Markit.

Sursă foto: Dreamstime