Tragedie fără margini într-o comună din România. Cinci adolescenți au murit înecați

Tinerii respectivi au fost scoși din apă de către pompieri, însă nu au mai răspuns manevrelor de resuscitare. Mai mult, doi dintre ei erau frați iar autoritățile au răspuns după ce o persoană a sunat în jurul orei 18:00 la 112.

Potrivit apelului inițial, cinci tineri din comuna Filipeni, județul Bacău, n-au mai ajuns la mal după ce au intrat în râul Siret. Aceștia se duseseră la scăldat cu alți doi prieteni, chiar dacă un localnic i-a avertizat că este periculos.

Pompierii au intervenit de urgență

„M-am întâlnit cu ei pe drum și le-am spus măi, întoarceți-vă înapoi, Siretul e excavat”, a spus localnicul respectiv. Pompierii au intervenit de urgență, însă i-au găsit pe adolescenți după trei ore, transmite stirileprotv.ro

„În urma căutărilor cu utilajele din dotare persoanele au fost degajate din râul Siret, s-au executat manevre de resuscitare. Din păcate toate cele 5 persoane au fost declarate decedate”, a explicat locotenent colonel Viorel Gugleș, ISU Bacău.

Două dintre victime erau fraţi iar unchiul lor a venit în grabă  la locul tragediei.

„Au murit amândoi copilașii, nu a mai rămas niciunul. S-au băgat în apă, n-au știu să înoate. N-am crezut că o să fie chiar așa. Astea erau biciclete lor, bicicletele copiilor”, a reacționat unchiul copiilor.

„Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă pentru a se stabili cu exactitate situația de fapt”, a transmis Cătălina Păduraru, purtător de cuvânt IPJ Bacău.

Sursa foto: Dreamstime