Doliu în lumea muzicii după ce bateristul formaţiei rock britanice The Rolling Stones, Charlie Watts, a încetat din viaţă marţi, la vârsta de 80 de ani. Tragicul anunț a fost făcut chiar de agentul său, citat de AFP.

„Cu imensă tristeţe anunţăm decesul dragului nostru Charlie Watts”, a spus agentul său într-un comunicat. Totodată, acesta a mai adăugat că basistul trupei britanice a murit în cursul zilei de marți, la un spital, înconjurat de toți cei dragi.

„A murit liniștit, într-un spital londonez mai devreme, înconjurat de familia sa. A fost „un drag soț, tată și bunic” și „unul dintre cei mai mari toboșari din generația sa”, a mai precizat acesta.

În același timp, agentul lui Charlie Watts a făcut un apel ferm la presă să respecte intimitatea familiei, dar și a membrilor trupei și a persoanelor apropiate având în vedere momentul extrem de dificil.

Doliu în lumea muzicii. A murit Charlie Watts

„Vă rugăm să respectăm intimitatea familiei sale, a membrilor trupei și a prietenilor apropiați în acest moment dificil”, a mai adăugat agentul bateristul formaţiei rock britanice The Rolling Stones.

Amintim faptul că vestea morții sale vine după ce, la începutul lunii august Charlie Watts a fost înlocuit de Steve Jordan pentru turneul formației The Rolling Stones din Statele Unite. Jordan urma să îi țină locul după o operație medicală despre care nu au fost oferite foarte multe detalii în spațiul public.

Trebuie menționat faptul că în 2004, Watts s-a confruntat cu o serie de probleme medicale. El a fost tratat pentru cancer la gât la Spitalul Marsden din Londra.

Charlie Watts era membru al formației The Rolling Stones din 1963. Watts a fost singurul membru Rolling Stones, în afară de Mick Jagger sau Keith Richards, care a fost prezent pe toate albumele lor de studio.