Medicul Florin Onescu, de 34 de ani, care de puţin timp lucra alături de fratele său, de asemenea medic, într-un spital din judeţul Vâlcea, a murit răpus de COVID-19, iar familia şi prietenii din copilărie sunt devastaţi de tragedia care i-a luat pe neașteptate.

Medicul era originar din comuna olteană Priseaca și terminase de puțin timp o nouă specializare şi lucra alături de fratele său, de asemenea medic, în spitalul din oraşul Drăgăşani. Acesta ocupa, de la 1 decembrie, un post de medic specialist Radiologie şi Imagistică Medicală, transmite Adevărul.

Primele semne au apărut înainte de Crăciun, atunci când s-a simțit rău. A venit acasă la părinţi, au tăiat după datină porcul pentru Crăciun, şi s-a întors la Drăgăşani. Acesta i-a spus mamei sale la telefon că cel mai probabil a răcit, pentru că transpiră mult. La scurt imp însă, simptomele au devenit şi mai evidente, iar starea sa de sănătate s-a înrăutăţit rapid. A lucrat în weekend-ul respectiv, însă, luni, familia l-a condus să facă testul şi o examinare.

Nu a răspuns niciunui tratament

Iniţial medicul Florin Onescu a fost tratat la Spitalul Municipal Caracal, dar a fost ulterior transferat la Spitalul Colentina din Bucureşti. Din păcate a decedat în noaptea dintre ani, vestea morţii sale şocând întreaga comunitate.

„Au încercat toate variantele posibile, n-a răspuns la niciun tratament, aşa mi-a spus fratele lui, erau foarte apropiaţi“, a declarat Cristian Jandarmu, coleg în şcoala generală cu Florin Onescu.

„Am fost colegi de clasă opt ani. Un băiat liniştit. A fost de departe premiantul clasei. Cuminte, deştept. El spunea încă de când ne întreba domnul învăţător ce vrem să ne facem că se face doctor. Toţi spuneam ba doctor, ba poliţist, dar el chiar s-a făcut doctor. La liceu n-am mai fost colegi, el a ajuns la «Radu Greceanu» (n. red. – un liceu de top din judeţul Olt)“, a povestit Cristian.

Trupul neînsufleţit al tânărului medic va fi adus luni, 4 ianuarie, în localitatea natală. Înmormântarea va fi însă făcută după protocolul specific pacienţilor decedaţi din cauza COVID-19, cu număr limitat de participanţi şi fără ceremonial la domiciliu.