14 persoane şi-au părăsit locuinţele aflate în apropierea zonei afectate. Zece dintre acestea au fost cazate la rude, iar patru la hotel. Primăria Municipiului Bucureşti este dispusă să ofere cazare celor afectaţi.

"Nu există risc de prăbuşire. Zona este monitorizată atent. Comisia de circulaţie a municipiului Bucureşti s-a întâlnit în regim de urgenţă", a adăugat un reprezentant al Primăriei Capitalei. El a spus că în mod "evident" constructorul va plăti daunele ce provin din acest incident. "Constructorul a cerut un răgaz de 24 de ore pentru un plan", a explicat Ichim.

Acesta a subliniat că prin restricţiile de circulaţie impuse timp de o lună cele mai afectate zone ale Bucureştiului vor fi Drumul Taberei şi Cartierul Militari. Astfel, în perioada următoare, agenţi ai Poliţiei Rutiere, Poliţiei Locale şi Poliţiei Naţionale vor face eforturi pentru a asigura fluidizarea traficului pe traseele alternative.

Circulaţia metroului nu este afectată sub nicio formă, iar constructorul caută soluţii de consolidare a terenului, în zona Eroilor din Capitală, unde asfaltul s-a surpat, a declarat duminică Marin Aldea, şeful Direcţiei Strategie, Planificare, Resurse în cadrul Metrorex, cu atribuţii de director general.

Liniile de autobuz au fost deviate.