Potrivit unui comunicat al Aeroportului Internaţional Traian Vuia Timişoara, în perioada ianuarie – septembrie 2014, un număr de 539.287 pasageri au plecat de pe aeroportul timişorean, iar în aceeaşi perioadă din 2015 au fost înregistraţi 711.769 pasageri, creându-se, astfel, premisele atingerii ţintei de un milion de pasageri până la sfârşitul anului în curs. 

Şi numărul zborurilor s-a aflat în creştere. Dacă în primele trei trimestre din 2014 numărul de aeronave care au aterizat sau au decolat de la Timişoara s-a ridicat la 7.679, în 2015, s-au raportat 8.916 zboruri, cu 16% mai multe. 

De asemenea, în perioada de referinţă, s-a înregistrat şi o creştere a gradului de 'încărcare' al aeronavelor, cu 13%. Dacă în primele nouă luni ale lui 2014, o aeronavă decola sau ateriza în medie cu 70 de pasageri, în 2015, gradul de încărcare este de aproape 80 de pasageri/aeronavă. 

Traficul cargo a înregistrat, la rândul său, o creştere de 25%, de la 1.416 tone în ianuarie – septembrie 2014, la 1.765 de tone în primele nouă luni ale acestui an. 

'Avem responsabilitatea de a comunica şi în numele companiilor aeriene că unele destinaţii solicitate sau vehiculate ca informaţie de diferiţi cetăţeni nu vor putea fi operate dacă nu se dovedesc rentabile din punct de vedere economic. Trăim într-o economie capitalistă globalizată, în care economicul – şi nu politicul – generează afaceri. Ne aşteptam la acest trend ascendent, deoarece toate eforturile administraţiei Aeroportului Internaţional Timişoara demarate în urmă cu 2 ani, de a investi în infrastructura aeroportuară (în zona de operare aeronave) şi de a crea condiţii optime şi atractive pentru companiile aeriene au avut ca scop dorinţa de a introduce noi destinaţii care nu au cum să se materializeze. Politica noastră comercială este realistă şi adaptată la piaţa regională şi, ca o consecinţă firească, suntem convinşi că va produce şi în perioada următoare creşteri de trafic şi noi destinaţii fezabile, cerute de un număr semnificativ şi suficient de clienţi', a declarat directorul AIT, Iulian Daniel Idolu. 

AGERPRES