''Luna iulie 2017 a fost luna cu cei mai mulţi pasageri din istoria aeroportului, când peste 160 de mii de persoane au zburat de la sau spre Timişoara. Această cifră creează premisele ca la mijlocul lunii august să putem sărbători pasagerul cu numărul un milion'', a declarat directorul aeroportului, Daniel Idolu.

Lunile de vară au făcut ca traficul la Aeroportul Internaţional din Timişoara să înregistreze cifre record – în primele şapte luni ale acestui an, 925.257 de pasageri au călătorit cu avionul spre sau de la Timişoara, cu 62% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost înregistraţi 571.270.

Din estimările statistice, în perioada 12 – 18 august, aeroportul din Timişoara va ajunge la cifra de 1.000.000 de pasageri în acest an, în condiţiile în care în 2016 această cifră a fost atinsă la sfârşitul lunii noiembrie.

''Dacă în 2016, în cursul primelor şapte luni au decolat şi au aterizat 7.213 curse aeriene, în 2017, numărul acestora a crescut cu 39 %, iar companiile aeriene au operat 10.031 zboruri'', a precizat Idolu.

Şi gradul de încărcare a aeronavei – numărul de pasageri pe numărul de locuri din avion – a crescut. În medie, fiecare aeronavă a transportat în acest an 92 de persoane faţă de 79, cât a fost media înregistrată anul trecut în perioada ianuarie – iulie.

Destinaţiile favorite au rămas în această perioadă Bucureşti, Londra şi Munchen, însă şi cursele charter spre Antalya, Heraklion, Palma de Mallorca, Santorini şi Zakynthos au înregistrat un număr mare de turişti.

Traficul cargo a fost în creştere cu 6,3%, de la 2.160 de tone transportate perioada în ianuarie – iulie 2016, la 2.295 tone în aceeaşi perioadă a anului 2017.

Din această toamnă, vor fi disponibile zboruri directe din Timişoara spre Frankfurt-am-Main, un hub aerian care conectează Timişoara spre 300 de destinaţii din întreaga lume (din 29 octombrie) şi Tel Aviv (din 30 octombrie).

Frankfurt-am-Main va avea o frecvenţă zilnică şi va fi legătura între Timişoara şi cel mai mare nod aerian al Europei, iar Tel Aviv (cu zboruri în zilele de luni şi vineri), va fi prima legătură între Timişoara şi o destinaţie din afara Europei. (Sursa: Agerpres)