Astfel, se circulă cu dificultate pe tronsoanele: DN7A Groapa Seacă – Petroşani (judeţul Hunedoara)/Voineasa – Obârşia Lotrului ( judeţul Vâlcea); DN58A Firilug – Soceni ( judeţul Caraş-Severin); DN13E Zagon – Barcani ( judeţul Covasna); DN71 Ulmi, Moroieni (judeţul Dâmboviţa); DN7C Bâlea Cascadă (judeţul Sibiu). 
De asemenea, circulaţia auto pe drumurile naţionale din judeţele Maramureş, Gorj, Olt, Argeş, Tulcea, Suceava, Botoşani se desfăşoară, duminică la prânz, în condiţii de iarnă.
Potrivit comunicatului, pentru a evita aglomeraţia care s-ar putea crea duminică după-amiază pe traseele de întoarcere în Capitală şi în special pe DN1 (Valea Prahovei), pe tronsonul Predeal – Comarnic, au fost stabilite trasee alternative de deplasare.
Astfel, dinspre Braşov şi staţiunile montane de pe DN1, conducătorii auto vor fi îndrumaţi să folosească şi următoarele rute către Bucureşti: DN1A Braşov – Săcele – Cheia – Vălenii de Munte – Centura de Est a municipiului Ploieşti – Bucureşti; DN1 Braşov – Sinaia – DN71 Sinaia – Fieni – Târgovişte – Bucureşti; DN1 Braşov – Sinaia – Centura de Vest a municipiului Ploieşti – DN1A Ploieşti – Buftea – Bucureşti.
Pentru reducerea evenimentelor rutiere nedorite, poliţiştii rutieri recomandă participanţilor la trafic să se intereseze asupra traseului ales, precum şi a condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată, să adapteze permanent viteza la condiţiile de drum, să păstreze în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă. 
În cazul vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, este obligatorie dotarea cu anvelope de iarnă şi lanţuri antiderapante montate pe roţi ori cu alte dispozitive antiderapante omologate, în situaţia în care acestea se deplasează pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.
SURSA: Agerpres