Trădare la PNL. Raluca Turcan: „A făcut-o fără să-și consulte echipa”

Președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, reclamă ”trădarea” unui primar PNL care a trecut la PSD. Potrivit lui Turcan, la Jina, trădarea a avut un impact puternic. Primarul Vasile Beschiu a plecat fără să anunțe și fără să-și consulte echipa, chiar și în ciuda faptului că proiecte importante au fost realizate cu ajutorul echipei PNL. Turcan adaugă că pentru investiții în rețeaua de apă, pe Programul Saligny, a căzut un Guvern PNL. Într-o postare pe Facebook, Raluca Turcan a scris că trădarea doare.

”La Jina, trădarea a durut! Pentru comunitatea din Jina, ca oameni care am pus muncă și pricepere pentru a o ajuta, am fost greu încercați! Colegul nostru, primar, a ales să trădeze echipa care i-a fost alături. Și nu a făcut-o oricum! A făcut-o fără să-și consulte echipa, fără să anunțe, fără să ne privească în ochi. Proiecte importante pentru comunitatea din Jina, precum introducerea rețelei de gaz, modernizarea și extinderea rețelei de apă, de 29 de milioane de lei din bugetul național, investiții în educație, au fost realizate cu ajutorul echipei PNL. Pentru investiții în rețeaua de apă, pe programul Saligny, a căzut un Guvern PNL!! Și au votat împotriva Guvernului exact cei pentru care ne-a trădat primarul Vasile Beschiu” a scris Turcan pe Facebook.

Turcan a afirmat că toate comunitățile conduse de administrația PNL au atras fonduri europene, în timp ce Jina, condusă de primarul care a părăsit PNL-ul, nu are proiecte pe fonduri europene. Ea adaugă că aceasta a fost rezumată la bugetul național, pentru că este mai ușor de cheltuit. Turcan a reiterat angajamentul echipei PNL de a fi alături de comunitatea din Jina.

Primarul acuzat de trădare, Vasile Beschiu, și-a exprimat motivele pentru schimbarea partidului, afirmând că a decis să treacă la PSD pentru că a observat un dezinteres din partea membrilor PNL față de comuna pe care o reprezintă. Beschiu va candida pentru un nou mandat din partea PSD-ului.

Partidul lui George Simion se dezintegrează

Și tot la capitolul „trădări”, în ultimele luni, mai mulți membri și lideri de filiale, precum și candidați, au decis să părăsească partidul extremist AUR într-o serie de opt episoade începând cu luna februarie. Majoritatea acestor plecări au fost marcate de conflicte și scandaluri, reflectând astfel politica promovată de liderul partidului, George Simion, caracterizată prin atacuri și cuvinte dure la adresa foștilor membri.

În mijlocul lunii aprilie, AUR a anunțat intenția de a iniția teste cu detectorul de minciuni pentru liderii organizațiilor județene, în vederea efectuării unui „test de integritate” și pentru a reduce „riscul de trădare”, conform declarațiilor prim-vicepreședintelui partidului, Marius Lulea, într-un interviu acordat G4Media. Cu toate acestea, rezultatele testelor nu vor fi făcute publice, deoarece, conform lui Lulea, „nu sunt relevante și nu servesc intereselor organizației”.