Doi liberali din Consiliul General al Primăriei Capitalei au votat vineri bugetul pentru București propus de Gabriela Firea, fapt ce a atras răspunsul imediat al Violetei Alexandru, șefa organizației PNL București.

Astfel, consilierii generali ai PNL Alexandru-Hazem Kansou și Cristian Olteanu au anunțat public că votează bugetul. Trebuie precizat faptul că votul celor doi a fost din principiu, pentru că, și fără voturile lor, ar fi trecut. Au fost 33 de voturi pentru, 15 împotrivă și 3 abțineri.

”Opoziție totală la risipa de bani ”

Imediat Violeta Alexandru a anunțat, într-un mesaj pe Facebook, că cei doi vor fi excluși din partid.

”Lucrurile s-au schimbat în PNL București.

De fapt, le schimbăm în fiecare zi. Un proces de schimbare, bazat pe integritate, muncă serioasă, proiecte credibile.

Am urmărit cu atenție ședința Consiliului General al Municipiului București de astăzi. Mesajul meu pentru Consilierii Generali PNL a fost foarte clar. Am cerut seriozitate și opoziție totală la risipa de bani pe care G. Firea/PSD ne cere să o girăm prin aprobarea propunerii de buget”, a scris Alexandru pe Facebook

”Gata cu compromisurile”

”Cine nu face față acestei exigențe care ține de igiena internă a unui partid de opoziție la nivelul actualului Consiliu dominat de PSD&prietenii, cine își imaginează că poate folosi imaginea PNL și să se alinieze în spatele PSD direct sau în spatele altor sateliți, trebuie să răspundă.

Nu permit să își bată joc cineva, folosind sigla PNL, de încrederea bucureștenilor. Am muncit mult ca să o recâștigăm.

Biroul Politic al PNL București se convoacă în vederea retragerii sprijinului politic pentru Hazem Kansou și Cristian Olteanu, Consilieri generali, urmând excluderea acestora.

Oricine face, la București, înțelegeri cu PSD este poftit să meargă la PSD sau la sateliți!

Mergem mai departe. În PNL București s-au oprit compromisurile”, a adăugat ea.