Producatorul japonez de autovehicule a construit o masina hibrida care functioneaza pe baza de electricitate, informeaza CNBC. In prezent, modelul Toyota Plug-in HV este testat in Japonia, dar urmatoarele teste urmeaza sa se faca in Statele Unite si Europa. Toyota Plug-in HV are componente comune cu modelul Prius, modelul hibrid aflat in vanzare al companiei.

 

Ford si General Motors sunt alti producatori importanti implicati in cursa dezvoltarii de autovehicule hibride pe baza de electricitate, dar Toyota are o experienta mult mai mare in domeniu, modelul sau hibrid Prius fiind in vanzare de 10 ani. General Motors spera sa introduca in showroom-uri modelul hibrid Chevrolet Volt pana in 2010. Ford a semnat recent un parteneriat cu o centrala electrica pentru a testa autovehicule hibride pe baza de electricitate. Totodata, testeaza variante hibrida a modelului Escape.

 

Autovehiculele hibride care funtioneaza pe baza de electricitate sunt echipate cu baterii care alimenteaza un motor electric si pot fi reincarcate de la orice sursa priza. Acestea au si un motor normal pentru situatiile cand se consuma bateriile.

Toyota este primul producator de masini care a primit aprobarea Guvernului din Japonia sa desfasoare teste pe drumurile publice. Reprezentantii companiei nu au putut sa aprecieze data cand va fi lansata pe piata masina testata in prezent. Potrivit acestora, acest lucru nu se va intampla pana cand nu se vor faca progrese importante in tehologia bateriilor si in privinta costurilor de productie. 

In ultimii 10 ani, Toyota a vandut un milion de masini hibride. Compania pune accent pe acest tip de masini si a extins gama modelelor hibride cu alte modele marca Toyota si Lexus.

Sursa: CNBC