Asiaticii au anunţat , noul Toyota Yaris Cross, un SUV urban de segment B. Acesta va concura în special cu Dacia Duster şi Renault Captur.

Un Yaris mai mare

Noul model de la Toyota are 4.18 metri lungime, 1.76 metri în lăţime, 1.56 metri în înălţime şi are un ampatament de 2.56 metri. Este practic un Yaris mai lung cu 24 de centimetri, mai înalt cu 9 centimetri şi mai lat cu 2 centimetri. Designul evocă calitățile clasice ale SUV-urilor, cu un corp mai înalt și roți/anvelope mai mari care comunică rezistența și scopul maşinii. Jantele cele mai mari care pot fi instalate măsoară 18 inci. A primit şi o culoare specială pentru caroserie – Brass Gold – pe lângă nişte faruri şi stopuri care pot fi full LED.

Motor hibrid

În plus, Yaris Cross va beneficia şi de un sistem de propulsie hibrid, care va integra motorul pe benzină de 1.5 litri cu trei cilindri şi un motor electric pentru un total de 116 cai putere. Cu intenția de a îndeplini cele mai înalte și mai riguroase standarde de testare independente, modelul va beneficia în continuare de sistemele active de siguranță Toyota Safety Sense și de funcțiile avansate de asistență pentru șofer, contribuind la evitarea unei game largi de riscuri comune de accident prin informații, avertismente timpurii și, atunci când este necesar, frânare automată și intervenție de direcție. Modelul va fi produs în Franţa, iar în producţie va intra în 2021. Detalii despre preţ nu sunt momentan cunoscute.