Anunţul vizează mai multe tipuri de modele Toyota, inclusiv sedanul Lexus. Aproximativ 1,05 milioane unităţi vor fi rechemate la service în Japonia, 423.000 în SUA, 98.400 în China şi 36.000 în Europa.

 

Aproximativ 802.000 din vehiculele vizate, care au fost produse în perioada iunie 2007 – iunie 2012 şi au fost comercializate în principal în Japonia şi China, sunt rechemate la service pentru probleme la garnitura de etanşeizare a cilindrului de frână, care împiedică scurgerea lichidului de frână. O problemă separată la conducta de alimentare cu combustibil a impus rechemarea la service a aproximativ 759.000 de vehicule produse în perioada ianuarie 2005 -septembrie 2010 şi vândute în întreaga lume. Aproximativ 109.000 vehicule Toyota vor fi rechemate la service pe piaţa din Japonia pentru înlocuirea unui dispozitiv de control a emisiilor de combustibil.

Grupul auto nipon subliniază că nu a fost informat de existenţa unor accidente legate de aceste probleme şi insistă că toate vehiculele sunt sigure urmând ca proprietarii să fie contactaţi în săptămânile următoare.

Acest anunţ vine la doar patru luni după ce Toyota a informat că a decis să recheme la service aproximativ 2,27 milioane vehicule vândute la nivel global din cauza unor probeleme la airbaguri. În total, de la începutul anului şi până în prezent Toyota a rechemat la service aproximativ 11 milioane de vehicule, ceea ce constituie o lovitură pentru imaginea celui mai mare producător mondial de autovehicule. AGERPRES