Toți șoferii trebuie să fie în alertă, întrucât introducerea polițelor RCA pe o lună a generat un efect negativ care nu a fost luat în calcul de autorități.

Citește și: Lovitură dură încasată de Mihai Gâdea! Așa ceva nu i s-a întâmplat niciodată

Bogdan Chirițoiu susține că această măsură a dus la scăderea gradului de acoperire cu RCA.

„Din ce ştiu anul trecut, de exemplu, tarifele în piaţă, reale, plătite de oameni, erau mai mici decât tarifele acestea maximale, care existau anul trecut. Paşi s-au făcut şi piaţa arată mult mai bine pe RCA decât arăta în trecut. Acum ne obligă oricum Uniunea Europeană să facem câteva schimbări şi atunci am spus că este o ocazie bună să corectăm ceea ce ne-a scăpat acum doi – trei ani când am schimbat legea. Şi o eroare cred că a fost faptul că am introdus poliţele de o lună….Uneori e tentant să faci o poliţă pe o lună, plăteşti ceva mai puţin pentru luna aia, dar reînnoirea poliţelor nu e automată şi în felul acesta scade gradul de acoperire cu RCA”, a afirmat Bogdan Chiriţoiu la Antena 3.

Citește și: Răsturnare de situație! Vești bune pentru Kovesi. Ce se întâmplă cu funcția de procuror european

Șoferii au de suferit de pe urma acestui lucru. Și asta pentru că o poliță RCA, pentru a fi cât mai mică, este nevoie să coste cât mai puțin reparațiile și acestea să fie împărțiți la cât mai mulți oameni. Dacă scade numărul clienților care plătesc RCA, costul reparațiilor se împarte la mai puțini oameni, fapt ce generează creșterea prețurilor polițelor RCA.