Toți românii care au plătit o anumită taxă pot cere acum banii înapoi. Este vorba de bucureștenii care au achitat în avans Taxa Oxigen. La această taxă s-a renunțat înainte de a fi implementată.

Cei vizați pot depune cerere pentru rambursarea sumelor plătite.

Astyfel, românii bucureștenii care au achitat în avans contravaloarea tarifului de acces și circulație pentru Vignieta Oxigen pot depune, începând de luni, 14 septembrie 2020, cererile pentru rambursarea sumelor plătite.

„Restituirea taxei se va face către cetățenii care au cumpărat Vignieta Oxigen, indiferent de tipul de vignieta achiziționată, fiind exceptată perioada în care documentul de instituire a taxei a fost în vigoare (HCGMB 539/2019), respectiv 1 ianuarie – 22 martie 2020”, a fost anunțul făcut de Administrația Străzilor București.

În termen de 30 de zile lucrătoare, românii își pot vedea sumele plătite înapoi în buzunar.

Sumele aferente Vignietei Oxigen vor fi rambursate în baza unei cereri de restituire, care va putea fi depusă astfel:

  • electronic la adresa de e-mail: [email protected], cu precizare în subiectul mesajului: „Cerere de restituire vignieta Oxigen”
  • fizic, la sediul Administrației Străzilor București din strada Domnița Ancuţa, nr. 1,
  • prin poştă, cu scrisoare recomandată de primire.

Pentru a putea fi completate cerererile de restituire, românii pot descărca documentele direct de pe site-ul Administrației Străzilor București. Alături de cerere, ei trebuie să depună și o copie a cărții de identitate, copie a certificatului de înmatriculare a vehiculului, care va purta înscrisul „conform cu originalul” și semnătura, copie a documentului de plată.

Cetățenii vor putea solicita restituirea taxei pana la data de 13 septembrie 2023, iar banii vor fi rambursați prin acceași modalitate prin care s-a efectuat plata: fie transfer bancar, fie vor fi ridicați de la casieria ASB din strada Domniţa Ancuţa, nr. 1.

Trebuie amintit că în luna februarie, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus că renunță la taxa Oxigen, după un sondaj care indica că bucureștenii nu sunt de acord cu taxa Oxigen .