Reacția sa a venit după ce Orban a lansat, astăzi, un atac extrem de dur la adresa fostei conduceri. Premierul a declarat, luni, că fostul Guvern le-a lăsat un buget făcut praf, găurit și că le va fi foarte greu să îndrepte această situație.

„Suntem în analize și facem evaluarea. Ne-au lăsat ăștia un buget făcut praf, găurit. Este extrem de dificil”, a precizat Ludovic Orban.

Acesta a declarat că obiectivul PNL este să stabilească forma definitivă a Ordonanţei de Urgenţă privind rectificarea bugetară.

„Obiectivul meu este ca, până la finalul zilei de mâine, să stabilim forma definitivă a Ordonanţei de Urgenţă privind rectificarea bugetară. În rectificarea bugetară sunt câteva obiective pe care le urmărim. Cel mai important obiectiv este să asigurăm resursele financiare pentru toate instituţiile publice şi pentru toate autorităţile locale, resurse financiare care sunt indispensabile pentru buna funcţionare, pentru plata salariilor, pentru plata diferitelor drepturi sociale, pentru plata unor cheltuieli de funcţionare cum sunt iluminatul public, încălzirea şcolilor şi alte categorii de cheltuieli. Al doilea obiectiv este acela de a elimina practica guvernelor anterioare de a pune pe spinarea mediului de afaceri cheltuielile nesăbuite care au fost provocate. De exemplu, avem ca obiectiv în această rectificare să ajungem la zi cu rambursarea TVA-ului către companii, pentru că este inadmisibil să menţii în mod artificial un deficit şi să lipseşti companiile de dreptul lor legal şi anume de banii la care au dreptul prin rambursarea TVA-ului”, a afirmat Orban.

Fostul ministru a reacționat și el imediat, avertizându-l pe Ludovic Orban.

„Am văzut ce a spus dl premier, din umbră pentru că dânsul merge la Cotroceni pentru a lua lumină, despre găurile lăsate de ‘ăştia’. Îi informez că la guvernare nu e chiar uşor, au responsabilitatea guvernării şi trebuie să găsească fondurile necesare pentru a achita tot ce trebuie. Noi când aveam rectificarea bugetară pregătită, totul era sub control, pensiile şi salariile pot fi plătite fără niciun risc până la finalul anului.

Voi fi foarte atent la bugetul pe anul viitor să văd dacă se va respecta ceea ce constituţional este necesar să se respecte, adică creşterea punctului de pensie. Dacă vor schimba legea, este neconstituţional acest lucru”, a spus Marius Budăi la România TV