Este vestea cea mai așteptată pentru cei nevaccinați. AUR a depus în Parlament un proiect de lege împotriva discriminării românilor pe motiv de vaccinare anti-COVID-19. Actul normativ a fost introdus la Senat.Dacă proiectul va trece de Parlament și legea va intra în vigoare, cei care vor îngrădi drepturile și libertățile unei persoane pe motiv că nu și-au administrat serul, vor primi amenzi uriașe. Ei riscă între 3.000 și 30.000 de lei. De asemenea, cei care vor discrimina o categorie sau un grup de persoane vor primi o amendă de la 5.000 până la 100.000 de lei.

Se consideră infracțiune și se pedepsește cu închisoarea

Proiectul semnat de AUR prevede că „emiterea oricărui act normativ care discriminează pe bază de vaccin va fi considerată infracţiune şi sancţionată cu închisoare de la şase luni la doi ani sau cu amendă”. Cei de la AUR sunt de părere că vaccinarea anti-COVID-19 trebuie să fie „voluntară şi aşa trebuie să rămână”. De asemenea, ei solicită Guvernului să „înceteze cu ameninţările şi intimidările” la adresa angajaţilor din sistemul bugetar, care nu doresc să se vaccineze.

„AUR solicită Guvernului să pună capăt de îndată ameninţărilor şi intimidărilor la adresa angajaţilor din sănătate şi învăţământ, precum şi la adresa celorlalţi angajaţi din sistemul bugetar care nu doresc să se vaccineze. Vaccinarea este voluntară şi aşa trebuie să rămână.

Tentativele de ameninţare şi intimidare la adresa românilor care lucrează în mediul bugetar sunt inacceptabile şi AUR va face toate demersurile pentru ca ele să fie curmate. Suntem alături de medicii şi profesorii din România, precum şi alături de funcţionarii care îşi câştigă decent o pâine şi îi asigurăm pe toţi că AUR va lupta până la capăt în Parlamentul României pentru libertatea lor”, a declarat co-președintele AUR, George Simion, într-un comunicat de presă al partidului.

Sursă foto: Dreamstime