Potrivit medicului, igiena animalelor de companie este cea mai importantă.
După o plimbare este nevoie de curățarea lăbuțelor cu șampon pentru animale, deoarece în ultima vreme sunt folosite foarte multe substanțe dezinfectante, care îi pot face rău animalului.

„Cel mai important este ca stăpânii să păstreze igiena animalelor de companie. Atunci când vin de afară, trebuie curățate măcar lăbuțele cu apă și cu puțin șampon special pentru animale. Spun aceasta deoarece pe casa scării sau pe stradă se folosesc diferite substanțe dezinfectante. De asemenea, trebuie evitate spațiile închise, precum este casa scării, atunci când sunt vapori ale unor substanțe destul de puternice și care ar putea determina fenomene de tip astmatiform, tuse”, a declarat Silvia Joița, pentru Dc News.

Evitați anuite zone

O atenție sporită trebuie acordată zonelor unde alegem să plimbăm animalul de companie. Potrivit medicului, câinii mai sensibili sau alergici ar putea fi afectate destul de grav de anumite produse dezinfectante.

„Evident, atunci când scoateți câinele la plimbare și observați mașinile care dezinfectează, evitați zona respectivă! La animalele de companie, care au risc mare de alergie, trebuie luate măsuri suplimentare de precauție! Mă refer la cele care au dermatite generate de factori alergeni din mediu ce pot contribui la exarcerbarea acestor afecțiuni. Animalele de companie trebuie protejate cât de mult se poate de expunerea la aceste substanțe chimice destul de puternice”, a adăugat medicul veterinar.