Noul birou face parte din strategia de expansiune internaționalăcare vizează, în următorii 3 ani, creșterea ponderii veniturilor din extern până la 50% din cifra de afaceri a companiei.
Investiţia este estimată a se ridica, până la sfârşitul acestui an, la circa 300.000 euro, cifră care se aşteaptă a se amortiza prin contractele noi încheiate până la finele lui 2012.
Cu o cifră de afaceri de 25 milioane euro în 2011 şi un portofoliu internațional de clienți în 25 de țări precum Germania,Suedia, Franța, Polonia,Ungaria sau Cehia, TotalSoft este cel mai mare producător de soluţii ERP din CEE.
Oferta sa include de la sisteme complexe de gestiune a resurselor (ERP)și până la dezvoltarea de proiecte custom, soluții care susțin operațiunile multi-țară ale unor grupuri precum Deutsche Leasing, BNP Paribas sau Medicover.
De asemenea, TotalSoft oferă servicii și soluții de project management de nivel mondial unor companii regionale cheie din domeniul Energiei și Petrol & Gaz.
Noua subsidiară va oferi suport local clienților din țările vorbitoare de limbă germană, dar şi din Polonia, Slovacia, Ungaria şi Republica Cehă.
Managementulbiroului și operațiunile administrative sunt conduse de Marc Breit, cu un background în domeniul IT și în operațiuni de strategie de peste 15 ani, dar și cu o  experiență de 5 ani în domeniul serviciilor financiare.
“Sunt convins că piața din Austria va genera oportunități importante pentru TotalSoft deoarece multe companii multinaționale au sediul central în Viena” apreciază Liviu Drăgan, General Manager, TotalSoft.