Și la nivel global, lucrurile stau un pic asemănător, iar Chrome domină piaţa browserelor, cu o cotă de piaţă de 52,39%. Pe locul doi nu se află Firefox, ca în topul naţional, ci Safari, care are o cotă de 14.4%. Apoi, urmează UC Browser cu o cotă de 8.55%, pentru ca Firefox să ocupe poziția a 5-a fiind folosit de 6.73% de utilizatori. Pe locul următor se situează Internet Explorer, cu 4.37%, iar pe ultimul lco Opera cu 3/78%. 

Google Chrome este un navigator web de tip open source dezvoltat de compania Google. Acesta este cel mai utilizat browser la momentul actual, iar numele browserului este derivat de la interfața grafică. Chromium este numele proiectului de sursă liberă, iar Chrome numele produsului care a apărut sub licența BSD. Prima versiune pentru sistemele de operare Microsoft Windows a apărut pe 2 septembrie 2008 în 43 de limbi. 

Google a fost fondat, în 1998, de Larry Page și Sergey Brin, iar de atunci compania a crescut la peste 50.000 de angajați la nivel global, oferind o gamă largă de produse și platforme populare, precum Search, Maps, Ads, Gmail, Android, Chrome și YouTube.

În octombrie 2015, Alphabet a devenit compania-mamă a Google.