Cand Google a implinit 10 ani, analistii s-au inghesuit sa raspunda la intrebarea: A schimbat Google lumea in cei 10 ani? Unii au fost de parere ca da, altii dimpotriva au remarcat faptul ca lumea s-a schimbat de pe urma internetului si nu de pe urma motorului de cautare.

Pana vom stabili cine a schimbat lumea in ultimii 10 ani, daca vom stabili, putem spune cu certitudine ca internetul a schimbat, cu siguranta, viata catorva oameni, care au devenit de pe urma lui miliardari in dolari. Aproximativ 30 de oameni care activeaza in domeniul web au o avere estimata la 110 miliarde de dolari.

Pe primul loc se afla nimeni altul decat Sergey Brin, co-fondatorul imperiului Google, cu o avere estimata la 18,7 miliarde de dolari, urmat de Larry Page al doilea fondator al motorului de  cautare cu o avere de 18,6 miliarde de dolari.

Seful de la Amazon.com, Jeffrey Bezos are o avere estimata la 8,2 miliarde de dolari, iar programatorul de origine franceza Pierre Omidyar, care a fondat site-ul eBay in 1995, are o avere de 7,7 miliarde de dolari.

Eric Schmidt, CEO-ul Google din 2001, are o avere de 6,6 miliarde de dolari, un doctorat la Princeton si a dezvoltat tehnologia Java la Sun Microsystems in anii ’80.

Sursa: Forbes