Pentru exemplul unei familii de două persoane cu un copil și venituri lunare de 4.800 de lei, am ierarhizat cele mai bune oferte din piața bancară la credite ipotecare în lei și în euro, credite „Prima Casă“ în lei, împrumuturi de nevoi personale, carduri de credit și carduri de debit cu overdraft.

S-au analizat atât dobânzile și comisioanele, cât și avansul cerut, sumele maxime aprobate, viteza de acordare, asigurările solicitate sau oferite gratis de bănci, ratele lunare de rambursat, numărul de ATM-uri (la carduri) și altele. Am acordat note, după o grilă riguroasă, pentru fiecare criteriu care contează în analiza unui produs, ponderându-le apoi, conform importanței, în punctajul final.

O medie a notelor acordate fiecărui produs, depunctând produsele lipsă din ofertă, ridică CEC Bank în vârful clasamentului băncilor cu cele mai bune credite. Banca de stat a obținut note mari la mai multe tipuri de credite (locul întâi la ipotecare în lei, atât în afara, cât și în cadrul programului Prima Casă), având și cele mai bune carduri de credit.

Este urmată de BRD, care are cele mai bune credite ipotecare în euro din piață, dar și cele mai bune condiții pentru cardurile de salariu cu overdraft. Piraeus Bank, Alpha Bank, Banca Românească, Intesa, Unicredit Țiriac Bank, ING Bank, Vorksbank și BCR care completează Top 10.

Menționăm că ofertele Băncii Transilvania și ale Raiffeisen Bank nu au fost incluse în analiză, deoarece acestea nu au transmis informațiile detaliate cerute de Capital.

Click pentru mărire


Te-ar putea interesa și: