Atunci când te bucuri de succes și ai destule resurse financiare pentru a-ți satisface orice moft, hobby-urile devin investiții serioase. Chiar și cele mai recente studii arată că românii încep să pună mai mult preț pe experiențe decât pe lucruri, motiv pentru care nu mai uimește pe nimeni că milionarii României optează pentru sărituri cu parașuta, scufundări, ski nautic sau excursii în destinații mai puțin accesibile tuturor buzunarelor.

Omul de afaceri care vrea să se cațere pe Kilimanjaro

Copil fiind, visa să devină pilot de avioane de vânătoare. Însă destinul i-a pregătit altceva. Astăzi, Iulian Stanciu deține 23,61% din eMag, cel mai mare magazin online din estul Europei, retailerul Flanco, distribuitorul Network One Distribution, un pachet minoritar la Berăria H și 51,67% din Atelierele Pegas. El preferă sporturile extreme, săriturile cu parașuta și scufundările. Are în plan o excursie la Polul Nord și să se cațere pe Kilimanjaro. Iulian Stanciu ocupă locul 17 în rândul celor mai bogați români, cu o avere estimată la aproape 210 milioane de euro.

Dacă la începutul carierei sale, Marius Ghenea investea în afaceri promițătoare, acum, omul de afaceri s-a alăturat fondului de investiții 3TS Capital unde investește doar în companii de tehnologie. El a vizitat peste 100 de țări de pe întreg mapamondul și a combinat călătoriile de afaceri cu cele de plăcere. Printre destinațiile sale de vacanță preferate se numără Monte-Carlo, Hawaii, Bora-Bora, Seychelles, Aruba și Maldive. În România spune că-i place mult de tot în Detla Dunării.

Din pasiune pentru box thailandez

Tudor Țiboc este antreprenorul care controlează afacerile QuickMobile, Sole Luxury Boutique, Brewtiful și Sprijina.ro. El a descoperit boxul thailandez în urmă cu aproape patru ani, iar de atunci spune că-l practică pentru că îl deconectează total și totodată, îl ajută să se mențină în formă. De asemenea, îi plac la nebunie scuterele, în special cele produse de Piaggio și, împreună cu soția sa, practică trekking-ul. El ocupă locul 233 în rândul celor mai bogați români, cu o avere estimată la aproape 27 de milioane de euro.

La cei 64 de ani ai săi, omul de afaceri Gheorghe Dolofan, cunoscut pentru businessurile din domeniului comerțului cu Peugeot și Citroen și-a propus să traverseze America de la Nord la Sud, din Canada până-n Ushuaia, în Țara de Foc. „Sunt vreo 42.000 de kilometri”, ne-a expicat el, adăugând că apoi vrea să facă înconjurul Australiei, adică 20.000 de kilometri. Gheorghe Dolofan se află pe locul 42 în Top 300 cei mai bogați români, cu o avere estimată la aproximativ 110 milioane de euro.

 

Omul de afaceri Radu Georgescu spune că hobby-ul său este businessul. Iar când vine vorba de destinații de vacanță, nu are una preferată. „Ultimele mini-vacanţe cu familia mi le-am petrecut în ţară. Sunt suficient de multe locuri frumoase de văzut aici. În afara ţării plec cam 7-8 luni pe an, dar 90% în interes de business”, ne-a mărturisit el. Radu Geoorgescu are o avere estimată la aproape 45 de milioane de euro și ocupă locul 125 în Top 300 cei mai bogați români.

Alin Burcea, președintele Aso­ciației Naționale a Agențiilor de Turism și proprietarul agenției Paralela 45 spune că printre cele mai importante destinații de vacanță pentru el se numără Năvodariul, unde are un apartament de vacanță direct pe malul mării și Predealul, unde deține un apartament într-un imobil propriu. Spune că merge des în Anglia, la fiica sa care studiază acolo, îi place litoralul francez, dar și Grecia și Antalya.
 

 

Ion Țiriac, cel mai bogat român a făcut o adevărată pasiune pentru mașinile frumoase, el deține aproximativ 400. De altfel, mulți dintre milionarii din Top 300 preferă sporturile cu motor. Astfel, în top găsim piloți de raliee, cum ar fi Cătălin Grigoriu, dar și mulți motocicliști, precum Marcel Butuza care a participat la celebra cursă Paris – Dakar sau frații Cristescu.