Aşadar, în 1991, antreprenoarea, văzând schimbările din piață, a înfiinţat Fildas, prima companie privată ce răspundea nevoilor primelor farmacii private. După aproape zece ani, Anca Vlad a luat hotărârea să extindă businessul şi în zona de retail farmaceutic prin înfiinţarea farmaciilor Catena. Reţeaua a depășit pragul de 550 de unităţi, astfel că și numărul angajaților a crescut de la un an la altul.

„Preocuparea pentru investiţia în resursa umană s-a oglindit în crearea a 160 de noi locuri de muncă din care mai mult de jumătate specialişti cu studii superioare. Valorificarea capacităţilor manageriale existente la toate nivelurile companiilor deţinute a dus la o îmbunătăţire generală a rezultatelor financiare“, ne-au transmis reprezentanţii grupului deținut de Anca Vlad.

Anul trecut, cifra de afaceri consolidată a tuturor companiilor (Fildas Trading, Farmaceutica Argeșfarm, Medical Services United, Ideamed și alte societăți farmaceutice la care Anca Vlad este acţionar majoritar) a ajuns la 787 milioane de euro, în creştere cu 10% faţă de 2014. Un business solid, cum se poate observa și din rezultatele obținute an de an de grupul Fildas, ce poate fi încadrat la categoria succes.

Anul trecut, profitul grupului a cunoscut o creștere de 9% ajungând la 32 milioane de euro. Tot anul trecut, cifra de afaceri a farmaciilor Catena a crescut cu 6,8% păstrându-şi un nivel de profitabilitate care să permită menţinerea şi dezvoltarea activităţii şi în viitor, în contextul turbulenţelor din piaţa farmaceutică din România, care a înregistrat prima scădere din ultimii ani. „Pe viitor, vom continua să consolidăm poziţia de lider al pieţei de retail farmaceutic din România atât prin programul de fidelizare al clienţilor, cât şi prin adaptarea nomenclatorului de produse la cerinţele tot mai complexe ale pacienţilor. Lanţul se va apropia la sfârşitul acestui an de 570 de farmacii“, spune Anca Vlad.

Promotorul sănătății Grupul Fildas-Catena a demonstrat, de-a lungul anilor, nu doar că vine în sprijinul sănătății românilor, ci și că se implică activ în ample acțiuni de prevenție și de informare a populației, în activități de promovare și practicare a unui stil de viață sănătos, precum și în diverse campanii sociale. Fildas-Catena militează nu doar pentru un stil de viață sănătos, ci îl și practică. În urmă cu câțiva ani a luat ființă Catena Racing Team – o echipă polisportivă alcătuită din aproape 1.000 de angajați și colaboratori din București și din țară ai Catena, Fildas și Tonica Group, toți pasionați de sport și deja premiați la diferitele competiții la care au participat. Acest proiect a fost demarat ca o extensie a conceptului de sănătate prin sport, denumit „Nu doar îl susții, dar îl și practici!“, și de asociere a brandului Fildas-Catena cu practicarea mișcării în aer liber.

Anca Vlad

59 de ani,

București

Industria farmaceutică

Locul în Top 300 Capital 2016: 15

Avere 2016: 240 – 250 milioane de euro

Top 2015: 165 – 170 milioane de euro

 

TOP 300 Capital – Cei mai bogați români este disponibil, începând cu 11 noiembrie 2016, la centrele de difuzare a presei