Doar acest zăcământ, care urmează să fie pus în poducție de către Romgaz în 2019, ar putea asigura singur consumul național pentru 2-3 ani, a explicat Petcu.

În total, Romgaz va investi în Caragele 1,2 miliarde de lei până la finalizarea acestui obiectiv.

"Volumul de gaz estimat în acest zăcământ este de 27-30 de miliarde de metri cubi de gaze naturale. Pentru dezvoltarea acestuia, s-au cheltuit deja 222 milioane de lei, iar bugetul Romgaz doar în 2017 pentru această investiție este de 350 de milioane de lei", a spus ministrul Energiei.

Vorbind despre Romgaz, el a făcut referire și la investiția din Iernut.

"Lucrările au demarat deja acolo și le așteptăm finale peste 36 de luni. Este cea mai mare investiție începută în ultimii 10 ani de o companie de stat într-o capacitate nouă de producere a energiei din România", a arătat Toma Petcu.

"Odată pusă în funcțiune, această centrală va crea un echilibru în zona centrală a țării, acolo unde, știți bine, avem deficit de producție de energie. Vorbind despre Romgaz nu am cum să nu mă refer și la zăcământul de la Caragele: este cea mai mare descoperire de hidrocarburi a statului român din ultimii 30 de ani", a mai spus ministrul.