Potrivit spuselor autorităților din Sectorul 4, în cursul zilei de joi angajaţii Direcţiei de Administrare a Pieţelor vor lua măsurile necesare, astfel încât toate cele aproximativ 300 de tarabe mutate în urmă cu ceva mai mult de trei săptămâni în vecinătate să fie relocate în interiorul pieţelor.

Ce mai precizează Primăria Sectorului 4

Primăria Sectorului 4 reaminteşte că, în urmă cu aproximativ o lună, ca urmare a unor decizii guvernamentale, producătorii care aveau închiriate tarabe în noua Piaţă a Sudului au fost relocaţi în piaţa volantă pe care administraţia locală a amenajat-o la parterul parcării etajate aflate la doar câţiva metri distanţă.

În aceleaşi condiţii au funcţionat şi vânzătorii de la Piaţa Berceni-Olteniţei, care au fost mutaţi la parterul parcării etajate de pe strada Tulnici, adică în spatele sediului pieţei.

Despre Piața Progresul

Cât priveşte Piaţa Progresul, tarabele aflate în interior au fost mutate pe acoperişul clădirii, acolo unde autoritatea locală le-a acoperit cu copertine impermeabile.

Aceeaşi soluţie de acoperire cu copertine impermeabile a tarabelor a fost pusă în aplicare şi în cazul producătorilor ce funcţionau în pieţele Apărătorii Patriei (tarabele de aici fiind relocate pe amplasamentul fostului târg de miei), Norilor şi Timpuri Noi (acestora fiindu-le oferită ca alternativă de locaţie de vânzare parcarea situată pe strada Secerei, în proximitatea Palatului Naţional al Copiilor), precum şi a celor din Piaţa Străduinţei, care au fost relocaţi în parcarea din proximitatea acesteia.

Piețele au fost închise acum o lună

În cadrul unei declarații de presă care a avut loc în luna noiembrie, președintele Klaus Iohannis fusese întrebat care este motivul pentru care s-a decis închiderea piețelor în aer liber.

“Mulțumesc ca ați ridicat această problemă. Aseară am vorbit despre măsuri și mai degrabă generic despre închideri de piețe și târguri. Am ajuns la concluzia că probabil soluția cea mai înțeleaptă ar fi să se închidă cele care funcționează în spații închise și să fie lăsate să funcționeze piețele în spatii deschise.

Dacă lucrurile nu se agravează, pieţele în spaţii deschise vor funcționa, fiindcă este toamnă, sunt micii agricultori care acum vor să vină să-şi vândă produsele, este perioada în care foarte mulţi români îşi fac proviziile pentru iarnă. Desigur, vor trebui luate toate măsurile necesare, dar piețele tradiționale românești vor rămâne deschise. Însă vor fi verificări, trebuie respectate măsurile de igienă și de impiedicare a răspândirii virusului”, a declarat Klaus Iohannis.