„Investiţia de aproximativ 15 milioane de euro a demarat în urmă cu un an şi s-a concretizat în cea mai modernă fabrică de acest tip din Europa. Echipamentele, de ultimă generaţie, asigură cel mai înalt nivel de calitate şi siguranţa produselor, fiind deservite de 30 noi angajaţi“, a declarat directorul general al Titan, Stephanos Krommydas.

O parte din producţia de chifle va ajunge în viitor şi în alte ţări, respectiv în Grecia, Serbia şi Macedonia.

Noua fabrică realizată de Titan produce nouă tipuri de chifle pentru McDonald’s, materia primă folosită fiind cea mai mare parte din România, doar seminţele de susan sunt importate din Guatemala.

Investiţii în modernizarea producţiei
Fabrica produce din iunie 2010 pentru restaurantele McDonald’s din România şi din august şi pentru cele din Bulgaria. Circa 1,5-2% din producţia realizată (36.000 de chifle pe oră), nu corespunde condiţiilor şi criteriilor de calitate impuse de McDonald’s fiind vândute fermierilor români pentru hrana animalelor.

Titan comercializează de la produse de bază precum făină, mălai, griş până la produse finite de tipul pâinii, cozonacilor şi produselor de patiserie. În prezent, Titan are 880 de angajaţi în cele două centre importante din Bucureşti şi Târgul Mureş. Compania intenţionează să realizeze în 2011 investiţii de circa trei milioane de euro destinate modernizării liniilor de producţie şi extinderii reţelei de magazine din Bucureşti.
McDonald’s activează în domeniul restaurantelor cu servire rapidă având mai mult de 32.000 de restaurante în 117 ţări. În România primul restaurant a fost deschis în 1995 şi operează în prezent 62 de unităţi din 21 de oraşe având peste 140.000 de clienţi zilnic.