După pariul pierdut de la începutul anilor 2000 făcut cu Adrian Năstase, Ion Ţiriac a lansat o nouă provocare oamenilor politici. Dacă în la precedentul pariu a pierdut un automobil Mercedes, guvernul Năstase reuşind să ridice cele 400 de săli de sport promise în programul de guvernare, acum omul de afaceri şi-a pus la bătaie avionul personal. 

Omul de afaceri e gata să ofere un avion de lux celui care va reuşi să pună pe picioare un proiect pe termen lung, care să aibă ca finalitate construirea de săli de sport. “Acum îmi pun la bătaie un avion de lux din flota pe care o deţin pentru cel care va face în România 2.000 – 3.000 de săli de sport! Eu dau avionul pe loc, ei să facă sălile!”, a declarat Ţiriac

Fostul jucător de tenis face o serie de investiţii pentru sportul românesc, ultima dintre ele fiind legată de construirea unui campus sportiv universitar, după modelul american. “Mai am puse deoparte 100 de milioane de euro pentru construirea unui campus sportiv universitar! Vreau să facem grădiniţe olimpice pentru ca cei mai mici să facă sport”, a mai spus Ţiriac.