Grupul Daimler a devenit unic acţional al Mercedes Benz România SRL, după ce a cumpărat participaţia de 49% pe care o deţinea grupul Ţiriac.

„Vineri, 13 noiembrie 2009, Daimler AG si Grupul Ţiriac au semnat acordul comun prin care Daimler preia participarea de 49% deţinută de Grupul Ţiriac în cadrul SC Mercedes-Benz România SRL. Astfel, începând cu această dată, Daimler AG este asociat unic al SC Mercedes-Benz România SRL”, se arată într-un comunicat al Daimler.

„În urma cedării părţilor sociale deţinute în cadrul SC Mercedes-Benz România SRL, Grupul Ţiriac se retrage din activitatea de import a mărcii germane, rămânând însă partener activ în activitatea de distribuţie si service Mercedes-Benz în România”, se mai arată în comunicat.

SC Mercedes-Benz România SRL (iniţial DaimlerChrylsler Automotive România SRL) şi-a început activitatea la 1 ianuarie 2007, ca urmare a constituirii parteneriatului între Daimler AG (51%) si Grupul Ţiriac (49%), prin care se comercializau în România maşinile celor două grupuri.

Firma cu 196 angajaţi a încheiat anul trecut cu o pierdere de 34,2 milioane de lei, faţă de un profit de 44,8 milioane de lei, în anul anterior. Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 1,45 miliarde de lei, dar oficialii grupului estimează o scădere de peste 50% în acest an, ca urmare a căderii dramatice a pieţei auto din România.