Un studiu efectuat în rândul tinerilor britanici, cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani, relevă că 75% dintre aceştia simt că nu pot trăi fără Internet, conform BBC News.

Youthnet, o companie înfiinţată în anul 1995, în Marea Britanie, care deţine mai multe site-uri web şi care acordă consiliere, informaţii şi oferte de voluntariat tinerilor, a publicat recent un studiu conform căruia 75% dintre tinerii britanici nu pot trăi fără Internet.

De asemenea, s-a constat că patru din cinci tineri folosesc web-ul pentru a căuta sfaturi şi o treime au adăugat că nu simt nevoia să vorbească faţă în faţă cu o persoană despre problemele lor, folosind în acest sens resursele disponibile online. Constatările acestui studiu vor fi prezentate, astăzi, în Parlamentul britanic.

În ciuda tot mai deselor încălcări ale securităţii pe net, 76% dintre respondenţi au afirmat că Internetul este un loc sigur, „atâta vreme cât ştii ce faci”.

„Probabil că persoanele de vârstă mijlocie sunt cele mai vulnerabile. Adolescenţii au crescut cu această tehnologie şi ei o înţeleg profund”, potrivit psihologului Graham Jones de la Open University.

SURSA: BBC