Simona Halep a avut parte de un meci infernal la debutul de la Australian Open. Românca a trebuit să tragă tare încă de la început cu a 49-a jucătoare a lumii, Jennifer Brady. Americanca a mers ceas în primul set care s-a terminat în prelungiri.

Simona Halep, thriller la debutul de la Australian Open

Cele două jucătoare au mers cap la cap și prima manșă s-a decis în tie-break. Simona a reușit să se impună cu greutate și să preia conducerea în meci. S-a terminat 7-5 în tie break pentru Simona, iar setul secund a fost mai mult o formalitate.

Românca s-a descătușat și a învins-o lejer pe oponenta sa cu 6-1. Prin această victorie, Simona s-a ales cu calificarea în turul secund din Australia.

Halep, o nouă problemă cu accidentările

Halep nu a fost ocolită nici acum de probleme. În game-ul jucat la 5-5, pe serviciul ei, jucătoarea noastră s-a dezechilibrat și a căzut. În căzătură, Simona s-a sprijinit în mână și s-a lovit la încheietură. La finalul game-ului a cerut un time-out medical și a avut nevoie de interveniția medicului.

După ce a fost tratată de medic, Simona a jucat cu un bandaj la mână. În plus, Halep a acuzat dureri, fâcând mai multe semne către lojă că o doare în timpul schimburilor. Totuși, jocul Simonei nu a fost afectat de durere, loviturile ei fiind în continuare precise și agresive.

Halep va juca în turul doi cu învingătoarea partidei Harriet Dart – Misaki Doi.