THR Marea Neagră a achiziţionat complexul hotelier Silvia din staţiunea Venus pentru peste 4,7 milioane de lei, în cadrul unei licitaţii publice organizate de Admnistraţia Finanţelor Publice Mangalia, potrivit unui anunţ al firmei hoteliere.

Complexul, situat pe o suprafaţă de peste 2.600 de metri pătraţi, are în componenţă un hotel de două stele, cu 256 de locuri de cazare în 118 camere duble şi două apartamente, şi un restaurant.

De asemenea, acţionarii THR Marea Neagră au aprobat, joi, majorarea capitalului social al firmei cu aproximativ 38,6 milioane de lei, la 57,9 milioane de lei.

THR Marea Neagră a înregistrat în primul semestru o cifră de afaceri de 4,9 milioane de lei, în creştere cu 25,7% faţă de perioada similară a anului trecut, când a valoarea a fost de 3,9 milioane de lei.

Veniturile firmei au urcat în primele şase luni ale anului cu 33%, de la 7,4 milioane de lei la 9,9 milioane de lei, iar cheltuielile s-au redus cu 9%, de la 13,9 milioane de lei la 12,7 milioane de lei. Astfel, pierderile THR Marea Neagră s-au redus cu 57,4% în primul semestru, de la 6,5 milioane de lei la 2,7 milioane de lei.

Potrivit celor mai recente raportări, SIF Transilvania (SIF3) deţine 77,71% din titlurile THR Marea Neagră.

SURSA: Mediafax