Statisticile arată că per total sunt mai mulţi cei care încarcă fotografii pe Flickr decât cei care încarcă pe Google+, însă un număr mare de fotografi apreciaţi de public au renunţat la cel dintâi în favoarea noului produs marca Google sau în favoarea unor site-uri precum 500px şi Instagram.
Delăsarea celor de la Flickr ar avea drept cauză, potrivit lui Hawk, faptul că aceştia nu au fost pregătiţi pentru o concurenţă atât de puternică, obişnuiţi fiind cu statutul de lider de piaţă. Frederick Van Johnson, gazda This Week in Photo, îl aprobă pe Hawk şi adaugă că lipsa de imaginaţie şi capacitate de inovare a celor de la Flickr va fi pedepsită cu o dispariţie subită.
Pe lângă concurenţa venită din partea Google Photos, Flickr se confruntă şi cu Instagram, apărut în urmă cu 9 luni şi care poate fi accesat prin intermediul iPhone-ului. Notabil este că Instagram a strâns în acest timp 150 de milioane de fotografii, în timp ce Flickr a reuşit să strângă 100 de milioane de fotografii la 2 ani de la apariţie.
TechCrunch a transmis de-a lungul vremii mai multe date despre problemele cu care se confruntă Flickr. Matthew Rothenberg, membru al board-ului de directori, a părăsit Flickr în martie, iar fondatorii, Catherina Fake şi Stewart Butterfield, au vândut în 2005 totul companiei Yahoo şi au părăsit proiectul lansat în 2004, la un moment dat în anul 2008.